5 easy peasy, snelle en overheerlijke recepten om paaseitjes om te toveren in de lekkerste desserts
1. Chocolademousse
Ingrediënten:
- 200 g paaschocolade
- 4 eieren
- 200 ml room
- Smelt de chocolade in een bain-marie tot een gladde massa. Laat even afkoelen.
- Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop de eidooiers los en meng ze met de gesmolten chocolade.
- Klop de slagroom stijf.
- Spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel.
- Verdeel de mousse over individuele kopjes en zet minstens 2 uur in de koelkast voor het serveren.
2. Chocolade bedelaars
Ingrediënten:
- 200g paaschocolade
- 50 g amandelen
- 50 g hazelnoten
- 50g sultana's
- Smelt de chocolade in een bain-marie.
- Stamp de amandelen en hazelnoten grof.
- Meng de fijngemaakte noten met de gesmolten chocolade.
- Spreid het mengsel uit op een vel bakpapier en laat ongeveer 1 uur uitharden in de koelkast.
- Eenmaal uitgehard, breek in stukken en geniet!
3. Chocolade chip koekjes
Ingrediënten:
- 200g paaschocolade
- 150g zachte boter
- 100g suiker
- 1 ei
- 250g bloem
- 1/2 zakje bakpoeder
- Verwarm de oven voor op 180°C (gasstand 6) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Smelt de chocolade in een bain-marie en laat afkoelen.
- Klop in een kom de zachte boter met de suiker tot het mengsel wit wordt.
- Voeg het ei toe en meng goed. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe.
- Voeg de gesmolten chocolade toe en mix tot een gladde massa.
- Vorm balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat, met een tussenruimte.
- Bak 10 tot 12 minuten, tot de koekjes licht goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster voor je ze serveert.
4. Moelleux van chocolade
Ingrediënten:
- 200 g paaschocolade
- 150 g boter
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 150g bloem
- 1/2 zakje bakpoeder
- Verwarm de oven voor op 180°C (gas mark 6) en beboter een cakevorm.
- Smelt de chocolade en boter in een bain-marie. Laat lichtjes afkoelen.
- Klop in een kom de eieren met de suiker tot het mengsel wit wordt.
- Zeef de bloem en het bakpoeder en roer dan voorzichtig de gesmolten chocolade erdoor.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak ongeveer 30 tot 35 minuten, tot een mes dat je in het midden steekt er schoon uitkomt.
- Laat afkoelen voordat u het uit de vorm haalt en serveert.
5. Chocoladetruffels
Ingrediënten:
- 200g paaschocolade
- 100 ml vloeibare room
- Cacaopoeder of geraspte kokos voor de coating
- Verwarm de room in een steelpan tot het suddert.
- Breek de chocolade in stukjes
- Breek de chocolade in stukken en doe ze in een kom. Giet de hete room over de chocolade en roer tot de chocolade volledig gesmolten is en het mengsel glad is.
- Laat de chocoladeganache minstens 2 uur afkoelen in de koelkast, tot hij stevig genoeg is om te hanteren.
- Zodra de ganache is afgekoeld, vorm je kleine balletjes met je handen en rol je ze in cacaopoeder of geraspte kokos.
- Bewaar de chocoladetruffels in de koelkast tot je klaar bent om ze op te eten.
Met deze lekkere recepten kun je je paaseieren nieuw leven inblazen en de hele familie trakteren op onweerstaanbare chocoladedesserts! Op zoek naar andere 100% kindvriendelijke recepten? Waarom neem je geen kijkje bij onze originele ideeën voor lunchboxen, om eens af te stappen van de traditionele boterhammen met hesp en kaas.
Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.
De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.
levensfase
topics
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor
Stel je vraag online
Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!